Räddningstjänsten och bussar kommer kunna fortsätta köra på infartsleden. Foto: SVT

Sidbyte på infartsleden – slutfas i arbetet

Uppdaterad
Publicerad

På måndag den 10 januari påbörjas etapp tre av reparationen av infartsleden och de tre sista pålarna ska fixas. Men under söndagen kommer en trafikomläggning göras där all trafik till och från Trossö i Karlskrona i höjd med brohålan flyttas till de södergående körfälten.

Från och med söndag klockan 15:00 kommer infartsleden vara avstängd för personbilstrafik, arbetet beräknas vara klart under natten till måndagen, meddelar kommunen.

Under tiden kommer trafiken som stängs av vid Blå Port att ledas om via Blekingegatan. Räddningstjänsten och bussar kommer kunna fortsätta köra på infartsleden.

Tidigare i höstas testade SVT Nyheter Blekinge alternativa vägar in till Trossö.

Detta innebär trafikomläggningen som börjar på måndag:

  • Trafiken flyttas till körfälten i södergående riktning (närmast järnvägen).
  • Trafikljusen på infartleden vid fängelset kommer inte vara i bruk.
  • På väg in mot Trossö kommer vänstersväng till Handelshamnen inte vara möjlig.
  • Trafik på Östra Hamngatan och Skeppsbrokajen som ska till Saltö eller Långö hänvisas till Drottninggatan eller Norra Smedjegatan.
  • Övergångställen som korsar infartsleden vid fängelset stängs av och gångtrafikanter och cyklister hänvisas till övergånställen i höjd med tågstationen.

Det betyder att det kommer fungera likadant som det gör nu men att trafiken flyttas till andra sidan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.