Foto: TT

Tio procent av vaccinbokningarna i Blekinge görs av en skåning

Publicerad

Vaccineringen mot covid-19 går fortare i Blekinge än i Skåne. Det gör att en del skåningar söker sig till grannregionen för att få vaccin fortare. Tio procent av de vaccinbokningar som gjorts i Blekinge är gjord av en person skriven i Skåne, något Kristianstadbladet var först att berätta om.

Förra fredagen öppnade bokningen av tid för vaccinering för åldersgruppen 40-49 år i Blekinge, vilket var tidigare än väntat. Samtidigt som vaccineringen går fortare än tänkt i Blekinge öppnar vaccineringen för åldersgruppen 45-49 först idag i Skåne. Det tros vara en anledning till att tio procent av bokningarna i Blekinge är gjorda av personer folkbokförd i Skåne.

Och det är just i åldersgruppen 40-49 år som många skåningar har tagit chansen att boka in sig i Blekinge. Så här långt har 350 personer skrivna i Skåne fått sin första dos i Blekinge, ytterligare 1500 skåningar har en inbokad tid.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Blekinge

Mer i ämnet