Martin Ottosson, kyrkvaktmästare i Kyrkhult, tycker att det är tråkigt att tjuvar har saboterat för kyrkan genom att stjäla sju av åtta kranar på kyrkans vattenposter. Foto: Towe Olsson/SVT

Tjuvarnas stöldsabotage: tar kyrkogårdens kranar

Publicerad

Tjuvarna slog till mot kyrkogården i Kyrkhult mitt under storhelgerna. Bytet blev sju kranar som satt på kyrkans vattenposter.

– Jag kan inte förstå vad tjuvarna ser för värde i kranarna, säger Martin Ottosson, kyrkvaktmästare.

När vaktmästarna kom tillbaka till jobbet på kyrkogården efter storhelgerna upptäckte de att kranarna på flera vattenposter saknades. Någon eller några har skruvat bort metallkranarna på kyrkans sju av åtta vattenposter.

– Pengavärdet är mycket litet. Det känns som någon gör sport av att stjäla så mycket som möjligt, säger vaktmästare Martin Ottosson och fortsätter:

– Det är tråkigt när tjuvar saboterar för oss.

Liknande stölder skedde på kyrkogårdar i Sölvesborg och i flera Skånekommuner innan jul. Polisen har ingen misstänkt till stölderna.

Se mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.