Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
39-årige Tony ”Turbo” Andersson har själv valt att börja städa stränderna i Karlskrona, eftersom han märkte att badplatserna fylls av skräp, framför allt under helgerna. Foto: Michelle Hallberg/SVT

Tony, 39, tröttnade på glasbitar och hundbajs i sanden – blev strandstädare

Uppdaterad
Publicerad

Glasbitar, fimpar och hundbajs. Den idylliska badstranden på Saltö har trots tidigt på sommarsäsongen redan hunnit bli rejält nedskräpad. Nu jobbar Tony Andersson, 39, ideellt som strandstädare i Karlskrona.

– Jag vill göra en insats för miljön, säger han.

39-årige Tony Andersson, eller Turbo-Tony som han av många kallas eftersom han kastar bowlingklot hårt och snabbt, hyllas nu i sociala medier efter att det blivit känt att han är Karlskronas strandstädare.

– Jag vill göra en insats för miljön. Jag tycker att naturen ska vara ren och snygg, säger han när SVT Nyheter Blekinge träffar honom på Saltö badplats i Karlskrona.

Värst efter helgerna

Turbo-Tony tröttnade på att se både glasbitar och hundbajs på sandstranden och valde därför att ta med sig en sopsäck och en skräpplockare och började städa själv. Nu jobbar han flera timmar i veckan med att städa stränderna.

– Det ser inte bra ut. Efter helgerna är det värst, berättar Tony ”Turbo” Andersson.

Se mer att Turbo-Tonys strandstädning i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.