Roger Fredriksson (M) lämnar uppdraget som distriktsordförande för Moderaterna i Blekinge i vår, men sitter kvar som kommunstyrelsens ordförande i Ronneby kommun. Foto: Johan Nilsson/TT

Moderattoppen Roger Fredriksson lämnar tunga uppdraget

Uppdaterad
Publicerad

Efter fem år lämnar Roger Fredriksson (M) uppdraget som distriktsordförande för Moderaterna i Blekinge. Han lämnar posten i april, vilket Sydöstran var först att rapportera.

Roger Fredriksson (M) intog posten 2019, inför den senaste valrörelsen. När det nu börjar dra ihop sig till nästa val är det läge att lämna över till någon annan, uppger Fredriksson.

– Det är nu man ska göra det. Annars sitter man över nästa val också.

Intresset för politiken består och Fredriksson kommer att sitta kvar som kommunstyrelsens ordförande i Ronneby.

Redan i januari meddelade Fredriksson sitt beslut till partiets distriktsstyrelse. De har nu fram till stämman i slutet av april på sig att hitta en ersättare.

”En stor framgångsperiod”

Under sina fem åren på posten är han stoltast över de många kommuner där Moderaterna styr eller sitter med i styret, liksom i regionstyret.

– Det är oerhört positivt, den här perioden kommer att ses som en stor framgångsperiod, säger Fredriksson.

Något som främst har att göra med duktiga förtroendevalda moderatpolitiker, betonar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.