Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar trafikpolis Petter Wahllöf att Silletorpsvägen utanför Karlskrona inte är mer olycksdrabbad än andra liknande vägar. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Trafikpolisen: ”Trafikanter nonchalanta kring hastigheten”

Publicerad

Det är inte unikt för Silletorpsvägen att bilister slarvar med att sänka hastigheten när det övergår från 70 till 50 kilometer i timmen.

– Håller man inte hastigheten här så får en kollision en allvarlig utgång, säger trafikpolis Petter Wahllöf.

Sedan flera år har boende utmed Silletorpsvägen norr om Karlskrona påtalat för polisen och Trafikverket att många bilister och motorcyklister kör för fort på vägen utanför bostadsområdet.

– Vi ser ju det här fenomenet återkommande. Inte minst när det är en övergång från en högre hastighet till en lägre att trafikanterna kanske är lite nonchalanta med att faktiskt sänka hastigheten och anpassa den efter rådande omständigheter, säger trafikpolis Petter Wahllöf i Karlskrona

Trafikpolisen har gjort ett antal hastighetskontroller de senaste fem åren, som ibland har visat på för höga hastigheter, ibland inte.

I klippet ger trafikpolis Petter Wahllöfs sina tankar om Silletorpsvägen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.