Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Sofia Sundin på Trafikverket berättar om planerna för att få ner hastigheten på Silletorpsvägen. Foto: SVT

Trafikverket om farten på Silletorpsvägen: ”Tittar på lösningar”

Publicerad

Att medborgare hört av sig angående hastigheten på Silletorpsvägen har givit resultat – nu granskar Trafikverket vad som skulle kunna göras för att tvinga bilister och motorcyklister hålla hastigheten på 50-sträckan av vägen.

Trafikverket utreder vilka åtgärder som kan göras på Sillatorpsvägen vid Allatorp i Karlskrona kommun för att få ner hastigheten. Boende intill vägen har under ett antal år påtalat att många trafikanter kör för fort på 50-sträckan intill deras trädgårdar.

– Vi tittar på det just nu för att se om det finns möjliga lösningar. Någon form av avsmalning, chikanlösning, där man tvingar ner hastigheten inför 50-sträckan, säger Sofia Sundin, åtgärdsplanerare på Trafikverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.