Hör tränaren Susanne Olsson berätta om de risker hon ser med att stänga ute alla över 15 år från idrotten. Foto: SVT

Tränaren: Tar väldigt lång tid att komma tillbaka

Publicerad

Att alla över 15 år nu nekas att träna i ishallen i Mörrum riskerar att få stora konsekvenser enligt konståkningstränare Susanne Olsson.

– Du måste verkligen vara motiverad för att ta dig tillbaka, säger hon.

Både för elitsatsande och hobbyåkare har de allmäna råden för att förhindra smittspridningen av coronaviruset fått en stor påverkan.

– Det är jobbigt för den som inte kan träna för utvecklingen pågår inte nu, säger Susanne Olsson, tränare Mörrum konståkning.

”Värsta scenariet”

För Emma Kivioja, som ingår i utvecklingslandslaget, har det också tagit stopp. Hon nekas av Karlshamns kommun att träna i ishallen med hänvisning till coronarestriktionerna.

Enligt Folkmyndighetens uppmaning ska alla personer som är äldre än 15 år avstå från att delta i idrottsträningar och tävlingar. Men inom idrottsrörelsen oroar sig många för att de ungdomar som slutar träna nu aldrig kommer tillbaka.

– Det är värsta scenariet. Att de hittar andra intressen och har tid att fundera över om det är värt att hålla på med sin idrott, säger Susanne Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.