”Jag ångrar vad jag gjort”, skriver den nu 42-årige skateboardtränaren i ett brev till SVT Nyheter Blekinge. Foto: SVT

Idrottsprofilens ord från fängelset: ”Jag ångrar mig”

Uppdaterad
Publicerad

Ungdomarnas tränare och mentor dömdes till sex års fängelse. I ett brev till SVT Nyheter berättar den nu 42-årige mannen att han ångrar vad han gjort. ”Det var fel”, skriver han.

Det är nu ett år sedan hovrättens fängelsedom fastslogs och den 42-årige mannen avtjänar sedan dess sitt straff, först på Kumla och sedan anstalten Saltvik i Härnösand.

SVT Nyheter Blekinge har brevledes varit i kontakt med mannen, som på flera punkter villkorat en tv-intervju och som skriver att han tycker att rapporteringen kring fallet generellt sett varit för ”onyanserad”.

”Jag var redan dömd på förhand”, skriver 42-åringen i sitt brev.

Läs mer: Linus, 17, blev skateledarens offer: ”Tänker på det varje dag” 

”Väldigt vinklat”

Samtidigt är den tidigare skateboardtränaren ångerfull – och medger att han gjorde fel när han utsatte ungdomarna för olika disciplinövningar.

”Jag vill avsluta med att vara tydlig. Jag ångrar vad jag gjort, det var fel, jag skulle aldrig ha gjort det. Men vad som ledde fram till detta, alla omständigheterna, allt som har sagt etc är väldigt vinklat, innehåller en uppsjö av fel (som det finns bevis för).”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Idrottsledare dömd för övergrepp

Mer i ämnet