Foto: SVT

Tre anlagda bränder på Jändelskolan: ”Man blir orolig”

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen har tre bränder anlagts på Jändelskolan i Jämjö. Skolledningen ser mycket allvarligt på det inträffade och har polisanmält händelsen.

De tre bränderna startade ungefär samtidigt vid klockan 14:30 på fredagseftermiddagen. En av bränderna var i en papperskorg och de två andra på toaletter i en korridor.

– Det är jättetråkigt. Man blir ledsen och orolig när det sker. Det skulle kunna gå illa men nu hade vi tur, säger Sofia Granevik, biträdande rektor för årskurs 7-9 på Jämjö Kunskapscentrum.

Bränderna kunde släckas snabbt och ingen elev eller personal har blivit skadad.

Polis ska utreda

Jändelskolans ledning vädjar nu till föräldrar att prata med sina barn om händelsen och att skicka vidare om det framkommer mer information.

– Det kan ju vara en obehaglig upplevelse och om det kommer fram information så är det viktigt att det når polisen, säger Sofia Granevik.

Tidigare brandhot mot skolan

Polisen tar nu över ärendet och ska besöka skolan tillsammans med väktare under fredagskvällen. Det finns inga misstänkta i nuläget.

Räddningstjänsten fick för cirka en månad sedan information om rykten som spreds på sociala medier, om att ungdomar planerade att anlägga bränder vid Jändelskolan i Jämjö. Men rektorn kan inte dra några kopplingar till dessa rykten.

– Vi har inga indikationer på att det skulle finnas ett samband till det tidigare tillfället.

Jändelskolan har ansökt om bevakning och har nu fått upp kameror på skolgården.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.