Dessa tre studenter, från olika håll i Blekinge, kommer att hjälpa till med bevakningen av sommarens sista skolvecka, genom egen videodagbok. Foto: SVT/Privat/Montage

Tre studenter från varsin skola – här är våra vloggare i Blekinge

Uppdaterad
Publicerad

Blekinges första utspring från Olofström blir startskottet för SVT Nyheter Blekinges studentsatsning kommande vecka. Då hjälper tre studenter från olika håll i länet oss med bevakningen av sommarens sista skolvecka.

Olofström är först ut i länet i dag då Nordenbergsskolans studenter sjunger sig hesa om just deras lyckliga dagar. Därefter följer resten av länet på under nästa vecka.

Årets studenter har kommit att kallas för Generation Corona, då viruset grusar den långa drömmen om att få åka studentflak och gå på bal.

Under nästa har vi bett tre studenter om hjälp att föreviga den sista vecka i skolan.

Det handlar om William Stormaeus från af Chapmangymnasiet i Karlskrona, Mirai Thorssell från Knut Hahnskolan i Ronneby och Lucia Johansson från Vägga gymnasieskola i Karlshamn.

– För mig var det viktigaste att vi fick göra nånting i alla fall. Och att det inte bara blev nedlagt, säger Lucia Johansson.

– Det är wow, alltså, vilken jäkla känsla, säger Mirai Thorssell.

– Från början tyckte jag det kändes lite speciellt i och med corona. Men nu känns det bra och jag är jättetaggad, säger William Stormaeus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.