För att kunna genomföra årets swimrun i Karlskrona har tävlingen fått coronaanpassas. Bland annat får max 50 personer vara på banan samtidigt – här ger sig den första gruppen ut. Foto: Stina Sandström/SVT

Trots corona – här genomförs swimrun i Karlskrona

Publicerad

Ingen publik, flyttad start- och målgång och max 50 personer på banan. Årets swimrun i Karlskrona såg något annorlunda ut jämfört med tidigare år – på grund av virusutbrottet har tävlingen fått coronaanpassas för att kunna genomföras.

På grund av pandemin har det in i det sista varit osäkert om årets swimrun i Karlskrona skulle gå att genomföras. Men genom att anpassa tävlingen till de restriktioner som finns kunde den hållas under lördagen.

– Vi är jätteglada att vi kan göra detta, säger Patrik Linde, funktionär från IFK Karlskrona.

Corona i Blekinge

Start- och målgången har flyttats

Tävlingen genomförs i lag som består av två personer. De som gör den längsta distansen springer 12 kilometer och simmar 1,8 kilometer. I år har antalet deltagare fått avgränsas till 200 och eftersom max 50 personer får vara på banan samtidigt har de fått sprida ut starterna i fyra grupper.

– Vi hade egentligen tänkt utöka tävlingen detta året, så upp till 600 hade kunnat tävla men så blev det ju inte, säger Patrik Linde.

Start- och målgången har även flyttats från Stortorget till gårdsplanen vid Sparre och ingen publik får vara på platsen.

– Vid Stortorget brukar vi ha lite försäljning och så vidare men det har vi fått skippa helt och har fått göra en publikfri start, säger Patrik Linde.

I klippet ovan kan du se hur det såg ut när den första gruppen startade på morgonen och höra funktionären Patrik Linde berätta mer om årets lopp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet