Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Peter Christensen (L), berättar att det skett en ökning av resenärer inom kollektivtrafiken sedan restriktionerna hävdes. Hör honom berätta mer i klippet. Foto: Fanny Asplund/SVT

Trots miljontapp i biljettintäkter – Region Blekinge höjer inte priset

Uppdaterad
Publicerad

Biljettappet för Blekingetrafiken landar i dagsläget på cirka 30 miljoner kronor. Men trots förlorade biljettintäkter väljer regionen att ha kvar samma taxor för nästa år. Syftet är att välkomna tillbaka resenärerna till länets bussar och tåg.

Region Blekinge höjde biljettpriset senast år 2020 i samband med att man bytte biljettsystem. Inför nästa år väljer man att avstå en höjning för att bland annat locka tillbaka resenärerna till kollektivtrafiken, efter att coronarestriktionerna hävts.

– Det är en liten signal om att vi arbetar för en återstart, säger Peter Christensen (L), ordförande i trafiknämnden.

30 miljoner i biljettapp

Förtillfället är det ekonomiska tappet på grund av minskade biljettintäkter, under 2021, 30 miljoner kronor. För att komma på fötter igen söker regionen statligt stöd. Peter Christensen förklarar också att de kan komma att dra ner på vissa bussturer.

– Under de tider på dygnet då vi ser att det är få resenärer, kanske vi minskar ner på de bussturerna. Det gör att vi får något stabilare ekonomi, säger han.

Hör Peter Christensen (L), ordförande i trafiknämnden, berätta mer om uppöppnandet av kollektivtrafiken i Blekinge i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer