Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Trots publikrekordet – ovanligt lugn hårdrocksfestival

Uppdaterad
Publicerad

Polisen var nöjd. Festivalledningen lilkaså.

Och även publiken tycktes belåten – med allt bortsett från lördagens huvudakt Guns n´Roses.

Polisnärvaron var hög under hela festivalen och den mobila tillnyktringsvagnen var fullbelagd med 24 besök. Totalt rapporterades ett 70-tal brott – i huvudsak av ringa karaktär.

– Det visar att det varit en väldigt lugn tillställning och att vårt arbete på plats haft stor betydelse, säger polisens kommunikatör Thomas Johansson.

Sweden Rock Festival

Två saker sticker ut i när polisen sammanfattar helgen:

• Endast två anmälda stölder under hela festivalveckan.

• Ett tiotal olagliga drönarflygningar rapporterades.

– I ett par av fallen kommer vi att gå vidare. Det är inte bara ett brott mot flygförbudet utan också en säkerhetsfråga när du flyger över en större folkmassa, säger Thomas Johansson.

Missnöje med Guns n´Roses

För Sweden Rock-ledningen blev årets festival med publikrekord på 46 000 besökare ett ordentligt test efter två års ofrivilligt pandemiuppehåll.

– Vi var väl inte inte helt i fas i träningen. Det kändes lite ringrostigt, säger vd:n Jon Bergsjö, som under lördagskvällen fick ta del av en del missnöje kring finalbandet Guns n´Roses sena ankomst.

– Det enda jag kan säga är att det inte berodde på oss, säger Jon Bergsjö.

Konserten inleddes först 30 minuter efter utsatt tid och enligt uppgift till SVT anlände sångaren Axl Rose med helikopter till Norje först tio minuter efter att bandet skulle ha gått på scen.

Redan då hördes spridda burop i publikhavet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sweden Rock Festival

Mer i ämnet