Trygghetsvandring i Kungsmarken, då passar några av de boende på att följa med ut och ge sina synpunkter på vad som behöver åtgärdas i området. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Detta vill boende i Kungsmarken se för en tryggare miljö

Publicerad

Under trygghetsvandringen i Kungsmarken i Karlskrona, passade några av de boende på att följa med ut och ge sina synpunkter på vad som behöver åtgärdas i området. Belysning, buskage och trafik var några av de punkter som fältgruppen tog med sig.

En rundvandring i ett bostadsområde är inget ovanligt, och något som görs kontinuerligt för att boende ska kunna visa var de upplever problem i området. Det kan röra sig om mörka partier som behöver lampor eller vägar som behöver farthinder.

Under trygghetsvandringen i Kungsmarken i Karlskrona, var det en del av de boende i området som följde med ut och passade på att påpeka sina synpunkter. Det rörde sig bland annat om ett träd som höll på att falla rakt över en lekplats, och även en gångväg ner till Sunnadalsskolan som behöver ny belysning.

Fick sitt sagt

Ann-Christine Ottosson och Bosse Jönsson från Hyresgästsföreningen var några av de som följde med på promenaden. Ann-Christine trivs jättebra i Kungsmarken men ville under vandringen passa på att få några fel åtgärdade. Bland annat grindar som ska hindra bilar från att köra upp till portarna.

Hon tror att det är en fördel att patrullera ute ibland.

– Jag tror det är bra att det är vuxna ute i området, säger Ann-Christine Ottosson.

Ann-Kristin Ottosson och Bosse Jönsson var några av de som följde med under trygghetsvandringen. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Sammanställer till kommunen

Oskar Hovbäck från fältgruppen känner sig nöjd med årets trygghetsvandring, men hade gärna sett att ännu fler deltog i promenaden.

– Vi fick in många intressanta infallsvinklar som vi nu kommer att sammanställa till fastighetsägarna och Karlskrona kommun, berättar han.

Han får bilden av de boende i Kungsmarken att samtliga trivs bra. Men det finns ett par problem som behöver åtgärdas.

– Belysning, buskage och trafik som kör för fort. Så får vi se hur vi kan åtgärda det, säger Oskar Hovbäck.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer