Foto: TT

Tufft sparkrav på skolan i Karlshamn

Publicerad

Karlshamns kommun behöver spara pengar inom skolan och de styrande politikerna har lagt fram ett sparkrav. Besparingarna kan innebära att personal kan komma att sägas upp, menar förvaltningschefen Patrik Håkansson.

Det handlar om tio miljoner kronor som behöver sparas inom nämnden för barn, ungdom och skola (bus) och tio miljoner för gymnasienämnden i nästa års budget. Det föreslår kommunstyrelsen, skriver BLT och Sydöstran.

– Det är svårt att utesluta att minska ner antalet anställd. Det är den stora kostnaden, säger Patrik Håkansson till tidningarna.

Samtidigt som besparingarna planeras en nybyggdnation av Mörrums skola och dessutom behövs fler avdelningar inom förskolan där antalet barn ökar.

– Det blir den största utmaningen i mitt yrkesliv. I det korta perspektivet blir det ohyggligt svårt, säger Patrik Håkansson, till tidningarna.

Kommunfullmäktige ska ta beslut om sparkraven den 17 december.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer