Bild på två personer framför en husbil på en campingplats i Karlshamn. Personerna heter Gabriele och Hans-Jörg Wilke och är campare från Delitzsch utanför Leipzig.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Här är angenämt att campa med lugn, ro, vacker natur och mycket grönska”, säger Gabriele och Hans-Jörg Wilke från Delitzsch utanför Leipzig, som campar i Karlshamn. Foto: SVT

Turismen får draghjälp av svag krona och tyskt campingtips

Publicerad

Den svenska kronan är svag och den tyska motororganisationen Adac har utsett Sverige till det billigaste campinglandet. Det är något som ger draghjälp åt turismen och som märks på campingar i Blekinge.

Svag krona betyder att det är dyrare för svenskar att semestra utomlands, och billigare för utländska turister att besöka Sverige. Och den tyska motororganisationen Adac slår fast att Sverige är billigaste landet att campa i.

– Vi ser en klar ökning av både danska och tyska gäster. Jag tror att det framförallt handlar om den svaga kronan och att det är billigt att komma hit och campa i Sverige, säger Joachim Dahlgren, som äger campingar i Karlshamn och Olofström.

Varför väljer människor att campa i just Blekinge?

– Det är bara att titta sig runt omkring. Här finns mycket att se och Blekinge är Sveriges trädgård, säger Joachim Dahlgren.

”Vacker natur och mycket grönska”

Gabriele och Hans-Jörg Wilke från Delitzsch utanför Leipzig campar i Karlshamn. De har inte hört talas om att Blekinge kallas Sveriges trädgård. Men de semestrar här av flera olika skäl.

– Campingplatserna är stora, är inte fullbokade och har gott om plats. Här har vi fint väder med sol, värme och riktig svensk sommar. Här är angenämt att campa med lugn, ro, vacker natur och mycket grönska, säger de.

Se klippet för att följa med på campingsemester i Karlshamn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.