Törnströmska och Fischerströmska gymnasiet stänger all undervisning under måndagen. Foto: Karlskrona kommun

Två gymnasier måndagsstänger efter inbrott och brand

Uppdaterad
Publicerad

Törnströmska och Fischerströmska gymnasiet i Karlskrona stänger all undervisning under måndagen 27 november. Detta efter flera inbrott och en brand – samma vecka.

I tisdags brann det en i en toalett på Törnströmska gymnasiet.

– Papper hade tagit fyr och när räddningstjänsten kom hade personal kunnat släcka branden med brandsläckare, säger Malin Pärmborn, fu-ledare polisen Karlskrona.

I lördags inträffade ett inbrott på samma skola. En eller flera personer hade brutit upp ett tiotal dörrar, krossat fönster och stulit ett okänt antal datorer. Polisen spärrade då av delar av skolan för en teknisk undersökning.

”Jättebeklagligt”

Ytterligare ett inbrott skedde under söndagsmorgonen vilket var droppen för skolan.

– Det är jättebeklagligt. Vi har aldrig behövt stänga av skolorna de senaste fem åren i alla fall, säger Mats-Peter Krantz, skolområdeschef på Karlskrona kommun.

Varför stänger ni av skolorna?

– Det är kopplat till inbrotten under helgen. Polisen har spärrat av delar av skolan där bland annat administrationen håller hus. Vi måste få en uppfattning av vad som hänt och hur mycket som stulits.

700 elever berörs

Under måndagen stängs båda skolorna som ligger i samma byggnad. Totalt berörs 700 elever. Mejl har skickats ut till vårdnadshavare och elever.

– Målsättningen är att vi ska kunna öppna igen på tisdag. Är det så att elever kommer imorgon får vi möta upp dem vid entrén.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer