En stor polisinsats letade efter flickan på tisdagen. På onsdagen anhölls en man misstänkt för människorov. Foto: Mikael Nilsson

38-åring anhållen misstänkt för människorov

Uppdaterad
Publicerad

En 38-årig man är anhållen på sannolika skäl misstänkt för människorov av en 15-årig flicka som fördes bort från Karlskrona igår och hittades instängd på en tågtoalett i Landskrona efter en stor polisinsats.

Den anhållne mannen nekar till brott.

38-åringen greps idag då han hade ett ärende på en polisstation i nordvästra Skåne.

– Ja, han kom dit och då tog åklagaren beslut om att han skulle anhållas, säger Robert Loeffel, informationsansvarig på polisen.

Polisen är intresserade av ytterligare en man i fallet men honom har man inte ännu fått kontakt med.

Under dagen har polisen utrett olika uppgifter och gjort fördjupande förhör i fallet.

Flickan är inte fysiskt skadad och det finns inga uppgifter om våld vid bortförandet som ska ha skett i anslutning till en skola i Karlskrona kommun.

– Vi fick vetskap om detta när flickans pappa kom in och anmälde detta till oss. Vi håller på och undersöker om det finns vittnen och så vidare, säger Robert Loeffel.

Flickan vidhåller att hon blivit bortförd mot sin vilja. Det är inte känt om hon är bekant med de två männen sedan tidigare.

LÄS MER: Tonårsflicka hittad inlåst på tågtoalett

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.