Flera polispatruller letade efter flickan under tisdagen Foto: Mikael Nilsson

Tonårsflicka hittad inlåst på tåg – misstänkt kidnappning

Uppdaterad
Publicerad

En flicka i 15-årsåldern uppges ha blivit kidnappad av flera män från en skola i Karlskrona kommun under tisdagen. Flickan hittades senare av polis inlåst på en tågtoalett i Landskrona.

Det var vid 13-tiden som polisen i Karlskrona fick in anmälan från flickans pappa om att hon blivit kidnappad av ett antal män från en skola i Blekinge. Enligt uppgifter till polisen ska två män ha försvunnit med flickan i en bil vid 11-tiden.

– Det handlar om ett misstänkt människorov i Karlskrona kommun, en flicka som uppgavs blivit bortrövad från en skola av flera män, det blev en stor spaningsinsats som bland annat utvidgades till Skåne, säger Stephan Söderholm, informatör på polisen.

Anträffades ensam på tågtoalett

Med anledning av anmälan kontrollerade polisen samtliga fordon som lämnade Sverige till Danmark under tisdagseftermiddagen. Även ett tåg i Landskrona stoppades och kontrollerades vid 17-tiden. Där hittades flickan inlåst på en toalett. Enligt polisen ska hon ha låst in sig själv på toaletten.

– Hon anträffas ensam, inlåst på toaletten, säger Stephan Söderholm.

Kontrollerna i Skåne gjordes efter uppgifter om att flickan var på väg att lämna landet. Polisen hittade flickan genom att spåra hennes mobil.

– Vi ville säkra den här flickan innan hon lämnade landet, det fanns indikationer på hur objektet rörde sig.

Ingen frihetsberövad

Polisen hade på onsdagsmorgonen ingen frihetsberövad i ärendet. Sociala jouren i kommunen och polisen genomförde samtal med flickan på tisdagskvällen.

– Det är väldigt viktigt att vi får en bild av vad som har hänt och vad som inte har hänt, säger Stephan Söderholm.

Har hon själv uppgett att hon har blivit bortförd?

– Det är hennes egna uppgifter initialt.

Finns det något som tyder på att hon gett sig av frivilligt?

– Inte utifrån vad som framkommit hittills.

Flickan skjutsades tillbaka till Blekinge i polisbil på tisdagskvällen.

– Det ska inte vara någon fara med henne fysiskt vad jag förstår, säger Stephan Söderholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.