Plan för att hantera förväntad ökning av coronafall i Västmanland Foto: TT

Två nya coronafall – från skidsemester i Österrike

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagseftermiddagen konstaterades två nya fall av coronasmittan i Blekinge. Det skriver Region Blekinge.

Det rör sig om en man i 20-årsåldern och en kvinna i 60-årsåldern från olika sällskap som varit på skidsemester i Österrike. Båda vistas i hemmet.

– Båda två har åkt till Sverige med buss, därför försöker vi få tag på bussbolagen för att testa de som varit i sällskap med de smittade, säger smittskyddsläkaren Bengt Wittesjö.

Corona i Blekinge

De smittade kom hem från resan i slutet av förra veckan och har symptom som hosta och feber. Ingen av dem är allvarligt sjuka.

Totalt åtta fall i Blekinge

Det innebär att det hittills finns åtta bekräftade fall av coronaviruset i Blekinge. Två av fallen rör sig om kvinnor och resten är män. Samtliga vårdas hemma. Totalt i Sverige finns det över 700 bekräftade fall.

I onsdags beslutade regeringen att man stoppar stora sammankomster och Region Blekinge meddelade samma dag att besöksförbud gäller på Blekingesjukhuset. Flera operationer ställs även in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet