Tullen hittade stora mängder vapen i parets bil, och i bostaden i Blekinge. Foto: Tullverket

Tyska ”zombiejägare” greps med bilen full av vapen

Uppdaterad
Publicerad

Det tyska paret rullade av färjan i Malmö i en bil med dekalerna ”Zombie Response Team” och ”Infected people will be shot”, vilket fick Tullverket att fatta misstankar. Och i bilen hittade de en stor mängd armborst, batonger och andra vapen.

Paret skulle enligt förhör bosätta sig permanent i sin sommarstuga i Blekinge, och hade därför packat med sig stora delar av sitt bohag. Men bilen de färdades i fick Tullverket att reagera. Efter kontroll hittades ett dussintal vapen, bland annat flera armborst, tårgasrevolvrar, elchockanordningar, batonger och ett gevär.

– Det är ju att de kommer i en bil som har sådana dekaler på sig som får Tullverket att reagera. De var på väg att flytta till Sverige och har packat ner delar av sitt bohag, däribland de här föremålen. Men de menar att de inte kände till att det krävdes tillstånd för att föra in det i landet, säger Michelle Stein, åklagare i ärendet.

De två åtalas nu för smuggling, och för ett fall av vapenbrott efter att ett armborst hittats i bostaden i Blekinge. De båda nekar till brott och menar att det rör sig om främst prydnadsvapen, och att de inte visste att det var olagligt att föra in i Sverige.

Enligt Sydsvenskan är ”Zombie response team” en sammanslutning människor som utger sig för att förbereda sig för apokalypsen.

– Men det är inga uppgifter som framkommit i förhör, att de planerat att skjuta zombies, säger åklagaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.