1800-talshuset, som varit bed and breakfast, totalförstördes i branden. Foto: SVT/Jennifer Alm

Misstänkt mordbrännare nekar till brott – övervakas på sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 20-årsåldern som skadades allvarligt vid branden på Björkholmen har häktats på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand. Mannen vårdas fortfarande på sjukhus på grund av allvarliga brännskador och förnekar brott.

Det var i slutet av januari som en våldsam brand inträffade i ett Bed and Breakfast på Björkholmen i centrala Karlskrona. En man i 20-årsåldern, som själv ska ha vistats i fastigheten och som blev allvarligt skadad, misstänktes för mordbrand.

Mannen har sedan dess vårdats på sjukhus med allvarliga brännskador och det var först på måndagen som han kunde förhöras. Nu har han anhållits misstänkt för grov mordbrand.

– Han är väldigt illa skadad, men har i förhör uttryckt att han förnekar brott, säger advokat Mats P Olsson, substituerad offentlig försvarare för den misstänkte.

Bevakas på sjukhuset

20-åringen är alltjämt kvar på sjukhus, där han nu övervakas av polisen.

I samband med dagens häktningsförhandling väntas han bli förhörd via telefon från sjuksängen.

– Det är diverse uppgifter från målsägande och även annan utredning som gör att han anhållits, säger åklagare Charlotta Hellberg.

På torsdagseftermiddagen häktades mannen misstänkt för grov mordbrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.