Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här slår polisen till mitt i villakvarteret i Karlskrona. En pojke i 15-årsåldern har gripits misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott. Foto: Privat

Tonåring gripen efter skottlossningen i Marieberg

Uppdaterad
Publicerad

En pojke i 15-årsåldern har gripits misstänkt för skottlossningen i Marieberg i lördags kväll. Pojken greps under söndagen och är nu anhållen misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott.

Det var i lördags vid 19-tiden som larmet om skottlossningen i Marieberg kom. En man i 20-årsåldern hittades utanför en port med en skottskada i benet, och fördes till sjukhus med lindriga skador.

Dagen efter slog polisen till på en adress i Karlskrona.

– De bar ut papperspåsar från huset, och släppte hundar som sökte efter något i trädgården och skogsområdena runt omkring. Det var säkert nio polisbilar och poliser med automatvapen, säger en person som blev vittne till tillslaget.

I samband med det kunde en pojke i 15-årsåldern gripas misstänkt för brottet.

– Han är numera anhållen misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott. Det har även gjorts en husrannsakan men vad den gett är för tidigt att gå in på, det är en pågående förundersökning, säger Thomas Johansson, polisens presstalesperson.

Det är i nuläget oklart hur pojken ställer sig till misstankarna.

Tidigare känd

Pojken är sedan tidigare känd för polisen och har varit misstänkt för inblandning i flera grova brott, bland annat rån och grov misshandel. Förra hösten tvångsomhändertogs pojken i ett försök att bryta hans ”kriminella livsstil” och ”destruktiva beteende”.

Se bilderna från händelsen i lördags:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En bit av gatan där skottlossningen ska ha skett är avspärrad. Foto: Björn Hansson/Linslusfoto

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.