Den båt som 55-åringen och de två misstänkta männen enligt uppgift ska ha åkt ut i under lördagskvällen är nu borta från platsen. Foto: SVT/Stina Sandström

Uppgifter: Misstänkta kidnapparna köpte båt kort före försvinnandet

Uppdaterad
Publicerad

En nyinköpt träbåt är ett av polisens spår i jakten på den försvunna 55-åringen i Karlskrona, enligt flera källor till SVT Nyheter Blekinge. En teori är att mannen förts bort med båten, och därför har sökandets koncentrerats till vatten nära mannens bostad.

Drygt tre veckor innan den 55-årige mannen försvann ska de två nu häktade männen i 20-årsåldern ha köpt en mindre träbåt med motor.

Båten är ett av polisens hetaste spår i jakten på den försvunne mannen.

Ska vara i beslag

Teorin är att båten ska ha använts i samband med försvinnandet och det är orsaken till att sökandet efter 55-åringen tidigare i veckan koncentrerats till vatten nära den försvunne mannens bostad.

Enligt uppgifter till SVT ska de nu misstänkta männen ha gett sig ut med båten i lördags kväll tillsammans med 55-åringen.

– Vi hälsade på varandra och jag tyckte att det var lite konstigt att de gav sig ut så på kvällen i en båt man inte kan sova över i, berättar vittnen som SVT talat med.

Den här uppgiften har dock senare dementerats av åklagaren.

– Den är felaktig, säger Anna Johansson, åklagare.

Nekar till brott

Båda männen i 20-årsåldern nekar till brott, och menar att de inte har något med försvinnandet att göra. Under fredagen häktades de på sannolika skäl misstänkta för människorov.

– Att det finns en båt är helt otvistligt, det får jag säga. Men jag har inte hört något om att den skulle varit ute på lördagkvällen, det är inte den beskrivning jag har fått, säger Eric Widner, försvarsadvokat till en av de två misstänkta.

SVT Nyheter Blekinge har sökt åklagaren i ärendet utan framgång.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Styckmord i Karlskrona

Mer i ämnet