Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Peter Ryman, försvarsdirektör på Länsstyrelsen i Blekinge om pulverlarmet. Under onsdagen mottog majoriteten av länsstyrelser i Sverige någon form av brev eller föremål, flera har innehållit vitt pulver. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Pulverbrev skickat till Länsstyrelsen i Blekinge

Uppdaterad
Publicerad

Länsstyrelsen Blekinge fick under onsdagen utrymmas och spärras av efter larm om misstänkt farligt föremål. Likt flera länsstyrelser runt om i landet har kontoret i Karlskrona fått ta emot ett brev innehållande vitt pulver.

Polis har under onsdagen larmats till flera länsstyrelser runt om i landet efter larm om misstänkt farligt föremål.

Vid tio-tiden på förmiddagen fick polisens ledningscentral larm om att ett föremål anträffats i Länsstyrelsens lokaler i Karlskrona. Polispatruller har under dagen varit på plats för att kontrollera föremålet.

– Vi tog emot brevet på morgonen och personen som hanterar brev upptäckte att det var ett pulverbrev. Vi drog då igång enligt rutin med utrymning och evakuering av byggnaden, säger försvarsdirektör Peter Ryman på Länsstyrelsen i Blekinge.

Byggnaden har spärrats av

Det ska handla om ett brev innehållande någon form av vitt pulver.

Ett stort räddningsmanskap arbetar fortfarande i och omkring länsstyrelsens lokaler i Karlskrona efter onsdagens pulverlarm. Foto: Martin Axelsson Därth

Byggnaden fick spärras av i väntan på ytterligare teknisk undersökning. Byggnaden fick utrymmas och personalen fick till en början ta plats på kustbevakningens fartyg intill lokalerna.

Två personer fick efter händelsen föras till sjukhus för kontroll, då de kommit i kontakt med innehållet i brevet.

I klippet ovan: Hör länsstyrelsens försvarsdirektör Peter Ryman

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.