Foto: SVT

Utredning om misstänkt tjänstefel läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen utredning om misstänkt tjänstefel för den polis i Karlskrona som ansvarade för Michael Wijks dödsfall. Ärendet är avskrivet.

Anmälan, som gjordes av en privatperson, lämnades in efter SVT:s granskning av polisens agerande i samband med utredningen av Wijks död i september 2014.

Anmälan riktade sig mot polismannen Björn Lundberg i Karlskrona, som var den som beslutade att inte inleda någon förundersökning efter dödsfallet.

Michael Wijks sista timmar

Den skickades till särskilda åklagarkammaren som handlägger misstankar om brott av poliser och andra befattningshavare, men det blir alltså ingen rättslig prövning.

Chefsåklagare Mats Eriksson skriver i sitt beslut att det utifrån uppgifterna i anmälan inte finns skäl att anta att brott som hör under allmänt åtal har förövats.   

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Michael Wijks sista timmar

Mer i ämnet