Emma Hilborn, avgående Vänsterpartiets gruppledare i Blekinge. Foto: SVT

V-topp i Karlskrona lämnar alla sina politiska uppdrag

Uppdaterad
Publicerad

Emma Hilborn, distriktsordförande för Vänsterpartiet i Blekinge och gruppledare i Karlskrona, lämnar alla sina politiska uppdrag. Anledningen är ett nytt jobb.

– Det känns väldigt tråkigt och vemodigt att lämna politiken. Politiken och gemenskapen i partiet har gett mig så väldigt mycket, säger hon.

Utöver sina uppdrag som gruppledare och distriktsordförande sitter Emma Hilborn som ledamot i äldrenämnden. Men nu kommer alltså beskedet att hon lämnar samtliga uppdrag.

– Jag har fått nytt jobb som avdelningschef på Folktandvården Ronneby och kommer därför successivt avsluta mina parlamentariska uppdrag fram tills årsskiftet. Uppdraget som distriktsordförande behåller jag fram tills årsmötet i mars, säger hon.

Valet 2022 Blekinge

”Kommer bli tufft”

Vem eller vilka som kommer att ta över efter Vänstertoppen beslutas om på partiets årsmöte den 17 november.

– Det kommer att bli tufft för oss. Emma är en duktig och kunnig politiker. Men vi har flera medlemmar som får fylla upp, säger Åke Stridh (V), ordförande i Karlskrona.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Blekinge

Mer i ämnet