Moderaterna och Kristdemokraterna i kultur- och fritidsnämnden vill nu att kommunen fattar ett nytt beslut gällande testlabbet. Foto: SVT

Vändningen: politiker vill stoppa nedläggning av testlabbet

Uppdaterad
Publicerad

Delar av oppositionen i kultur- och fritidsnämnden vill rädda kvar testlabbet på Rosenholm som förväntas stänga efter sommaren.

– Vi har lämnat in ett initiativförslag om att driva verksamheten vidare, säger Sophia Ahlin (M), andre vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

I början av april meddelade Karlskrona kommun att testlabbet på Blekinge Health Arena, som nyttjas av både elitföreningar och motionärer, kommer att stänga i september.

Det eftersom kommunen, som tog över driften 2019, inte hittat någon ny hyresgäst som är beredd att ta över verksamheten när kommunens avtal löper ut vid årsskiftet.

Drivit med gott resultat

Men Moderaterna i Karlskrona har en annan syn på saken. De anser att kommunen ska fortsätta driva hälsoarenan på Rosenholm och att frågan inte är avgjord.

– Kommunen har drivit det med gott resultat. Då tycker vi att det är läge att ändra på det beslutet.

Kostnaden för kommunen att driva verksamheten vidare beräknas landa på en miljon kronor om året – en kostnad som Ahlin menar är väldigt låg i jämförelse med vad andra anläggningar kostar kommunen.

– Det är en väldigt låg kostnad i förhållande till vad det ger i samhällsnytta.

Förslaget från Moderaterna och Kristdemokraterna lämnas in under tisdagen och väntas tas upp i kultur- och fritidsnämnden om en vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.