Blekinge Health Arena och Miro Zalar. Foto: SVT/TT

Idrottsprofilens kritik mot beskedet om nedläggning: ”Helt overkligt”

Uppdaterad
Publicerad

Miro Zalar är en av Karlskronaborna som är kritisk till nedläggningsbeslutet av testlabbet. Samtidigt blir han glad över beskedet att oppositionspolitiker jobbar för ett omtag i frågan.

Att testlabbet vid Blekinge Health Arena ska stängas i september har väckt kritik då ett flertal idrottsföreningar drabbas. En av kritikerna är den före detta stavhopparen Miro Zalar som bor i Karlskrona och jobbar för att verksamheten ska fortsätta som innan.

– För mig är det en gåta hur man kan lägga ner en anläggning på det sättet så det är för mig helt overkligt. Vi gör vad vi kan nu för att politikerna ska bli upplysta och ta upp det som en fråga igen, säger Zalar som i dag jobbar som fystränare för Karlskrona HK samt träningsrådgivare på RF-SISU.

”Man blir ju glad”

Testlabbet har använts av både elit- och breddverksamhet men Karlskrona kommun har inte hittat någon ny hyresgäst som kan ta över verksamheten, vilket är anledningen till beslutet.

Zalar ser det som ett prestigebeslut inom politiken där han undrar vilken information som de ansvariga har. Han lyfter att och menar att det är en kommunal angelägenhet med anläggningar. Nu gläds han över nyheterna att Moderaterna och Kristdemokraterna lyft frågan om att driva vidare verksamheten.

– Det tillhör ju till infrastrukturen att man har träningsanläggningar och de kommer ju aldrig att finansiera sig själva. Man blir ju glad att det finns folk som är förnuftiga och jag tror att de flesta är förnuftiga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.