Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Willy Söderdahl (V), gruppledare för Vänsterpartiet i Sölvesborg. Foto: Towe Olsson/SVT

Vänsterpartiets besked – kommer stötta S+M-styre i Sölvesborg

Uppdaterad
Publicerad

Det nya föreslagna styret i Sölvesborg som planerar att ta över efter SD-ledda Samstyret kommer att få stöd av vågmästarpartiet Vänsterpartiet. Det bekräftar partiets gruppledare Willy Söderdahl för SVT Nyheter Blekinge.

Det nya föreslagna styret, med S+M+C+SoL, når totalt 24 av 49 mandat och blir alltså ett minoritetsstyre. Men Vänsterpartiet med sina tre mandat kommer att ge stöd.

– Det kommer vi. Det blir att välja mellan ett socialdemokratiskt kommunalråd eller ett SD-kommunalråd, och då är det här valet ganska självklart för oss, säger Willy Söderdahl (V), partiets gruppledare.

Valet 2022 Blekinge

Samarbetat i opposition

Även om det innebär att ni aktivt stödjer Moderaterna?

– Ja, så blir det ju. Men framför allt är det S och C som ingår i detta och vi har haft ett mycket bra samarbete i opposition med de partierna under fyra år. Jag inbillar mig att vi kan fortsätta ha den goda tonen och det samarbetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Blekinge

Mer i ämnet