Vårdanställdas julledighet i fara om coronatrycket ökar

Uppdaterad
Publicerad

Anställdas julledighet kan komma att dras in om smittspridningen av corona ökar trycket på vården. Det är beskedet från Region Blekinges hälso- och sjukvårdsdirektör Kjell Ivarsson.

Smittspridningen ökar i samhället och även bland vårdpersonalen. Det innebär att anställdas julledighet kan komma att dras in om trycket från corona ökar ytterligare på vården i Blekinge.

– Om situationen blir för allvarlig får vi se över ledigheterna, säger Region Blekinges hälso- och sjukvårdsdirektör Kjell Ivarsson.

Corona i Blekinge

Lockar med ersättning

Förutom indragen julledighet bemöter Region Blekinge det akuta läget med inhyrd sjukvårdspersonal från bemanningsbolag. Regionen lockar också sina anställda med extra ersättning till dem som kan tänka sig att frivilligt avbryta sin ledighet under jul- och nyårshelgerna.

– Om man kan ta ett extrapass, ersätter vi det så att det också ska kunna vara en möjlighet, säger Kjell Ivarsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet