Foto: Anders Jönsson

Här dansar Karlskronas skridskoklubb efter Disneys pipa

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det återigen dags för Karlskrona Allmänna Skridskoklubb att visa upp sig i en show. I år är temat baserat på Disneyfilmen Vaiana.

– Den är löst baserad på Vaiana-filmen. Träden börjar dö och fiskarna börjar ta slut på Hawaii, och vi ger oss ut och letar efter ett nytt hem, säger Michaela Kristensson, som är tränare i klubben.

Det 1,5 timmar långa äventyret leder dem över hela världen, från Island till Brasilien, och de får träffa pingviner, vikingar och fotbollsspelare.

– Vi började i augusti med tema, kläder och musik, sen har vi tränat under våren och speciellt den senaste månaden, säger Michaela Kristensson.

Hela skridskoklubben deltar i projektet som historiskt hålls vartannat år. Tidigare shower har varit baserade på Mystery on ice, Frost och Mamma Mia.

– Vi är 170-180 personer från hela föreningen, allt från Skridskoskolan till Elitåkarna. Det är för att alla ska få vara med, även de som inte vill tävla. Alla ska få visa upp vad man kan, och det ger en bra gemenskap för hela klubben.

Foto: Anders Jönsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.