Genrebild Foto: TT

Vattenkrig kan stoppa skolavslutning

Uppdaterad
Publicerad

Elever på Snäckebacksskolan i Ronneby startade vattenkrig med ballonger under den traditionsenliga avslutningsmiddagen. Nu riskerar skolavslutningen att ställas in.

Under måndagskvällen hölls den traditionsenliga avslutningsmiddagen för eleverna i årskurs 9. Kvällen började trevligt och var väldigt uppskattad av elever och personal på skolan. Men på tisdagsmorgonen utbröt ett vattenkrig bland eleverna på skolan, där de slängde vattenfyllda ballonger.

– Det är synd att det blev efterföljderna av en så trevlig kväll. Eleverna har betett sig riktigt illa, säger rektor Rickard Andersson till Blekinge läns tidning.

Fick ballong i ansiktet

De vattenfyllda ballongerna slängdes både på Snäckebacksskolans område, och in i väntsalarna på resecentrum.

Bland annat ska en mopedist fått en ballong slängd i ansiktet när han kom körande på Esplanaden i Ronneby.

– Ingen ska bli kränkt på skolan, det står i skollagen, säger Rickard Andersson.

Kallar till möte

Vattenkriget gick över styr, och rektorn meddelande att skolavslutningen var i fara. Han har nu kallat till möte med föräldrar och vårdnadshavare för att diskutera hur de ser på saken.

– Jag vill inte ha någon kollektiv bestraffning, säger han.

Elever som BLT haft kontakt med är oroliga för att skolavslutningen på fredag ska ställas in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.