Karlskrona hade all anledning att jubla i mötet med Västerås, men matchen handlade inledningsvis om en publikskandal. Foto: Bildbyrån

VIK:s bortaklack utslängd av ordningsvakter

Uppdaterad
Publicerad

Direkt efter nedsläpp avhystes ett 50-tal Västeråsfans av vakter från läktaren i NKT Arena, där laget spelade seriepremiär mot Karlskrona HK. Karlskrona vann matchen med 5-0.

Hockeymötet mellan Karlskrona HK och Västerås IK fick en rafflande start, men inte på det sätt som många hade hoppats på. I centrum stod nämligen de tillresta bortasupportrarna från Västerås. Direkt efter nedsläpp så uppstod tumult på läktarna när supportarna använde någon form av pyroteknik, varpå ordningsvakter stormade läktaren.

– Det kom cirka tio vakter och föste ut 50-60 supportrar. De bara dammsög bortaläktaren, säger SVT Nyheter Blekinges reporter Björn Håkansson som befann sig på matchen.

Otillåten pyroteknik

Enligt Sveriges Radio Blekinge handlade det om någon form av pyroteknik, vilket inte är tillåtet på arenan. Efter en stund ska ungefär hälften av de tillresta supportarna släppts in igen.

– Men en del tycks stanna utanför, säger Björn Håkansson.

Inte heller sportsligt gick det bra för gästande Västerås – när domaren blåste av matchen vann Karlskrona HK med 5-0. Enligt vittnen på platsen en utklassning både på läktaren och på isen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.