Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I videon hör du krögaren Krister Björkman berätta om när hans restaurang blev ett av coronakrisens ekonomiska offer. Foto: SVT

Krögaren Krister Björkman: ”Vi tappade 150 gäster om dagen”

Publicerad
Han drev restaurang i Karlskrona i tolv år. Men när Blekinges konkurser började skjuta i höjden efter coronans intåg blev krögaren Krister Björkmans företag ett av krisens ekonomiska offer.

I och med coronakrisen förlorade krögaren Krister Björkman sina gäster på Restaurang Eken i Karlskrona.

– Vi tappade 150 gäster om dagen. Det fanns bara en sak att göra och det var att sätta bolaget i konkurs, säger han.

”Det är kärvt”

Tiden före, under och efter konkursen beskriver han som svår.

– Det är väldigt kärvt och det drabbar fler än mig. De anställda har inget jobb att gå till. Och sen tänker man på alla gäster. Vi hade många stamgäster, säger Krister Björkman.

Planerar för framtiden

I dag är han arbetslös och han funderar på framtiden.

– Det gäller att hitta nya utmaningar och starta en ny restaurang. Jag får börja i mindre skala och bygga upp den, säger han.

I videon ovan hör du Krister Björkman berätta om den svåra tiden före, under och efter konkursen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer