Andelko Cituljski, kommunikationschef, säger att produktionen på Volvo Cars i Olofström kommer stoppas under vecka 14. Foto: TT/Pressbild

Volvo i Olofström stoppar produktionen

Uppdaterad
Publicerad

Under nästa vecka kommer Volvo Cars i Olofström att stoppa hela produktionen, meddelar företaget i ett pressmeddelande. Behovet av leveranser till Kina ska för tillfället vara täckt.

Packningsavdelningen och vissa logistikavdelningar kommer dock vara i drift. Även verktygstillverkningsavdelningen kommer vara igång.

– Vi har lyckats täcka behovet av Kinaproduktion när det gäller leveranser för nästa vecka så att vi i stort kan stå stilla när det gäller den delen också. Vår prioritet är fortfarande hälsa och trygghet, vi ska skydda våra medarbetare och minska social kontakt på jobbet, skriver Andelko Cituljski, kommunikationschef, i ett pressmeddelande.

Ett nytt beslut kan komma under nästa fredag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet