Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Mikael Vessin är platschef på Volvo Cars i Olofström. Foto: TT/SVT

Olofström om Volvobeskedet: ”Oklart hur vi påverkas”

Uppdaterad
Publicerad

Volvo Cars stoppar produktionen i Sverige – men hur fabriken i Olofström påverkas är ännu oklart.
– Eftersom vi är en global leverantör från Olofström behöver vi se över vilken kapacitet vi behöver utnyttja veckorna framöver, säger Mikael Vessin, platschef på Volvo Cars i Olofström.

Volvo har sedan tidigare stängt produktionen i Belgien och stänger nu även produktionen i alla fabriker i Sverige från och med nästa vecka. Beskedet berör 25 000 anställda som nu permitteras.

– Sedan säger vi åt våra medarbetare på kontoret att jobba hemifrån i största möjliga utsträckning, säger vd Håkan Samuelsson till Ekot.

Volvo Cars har produktion i Olofström, Skövde och Torslanda. Samtliga fabriker kommer att stänga nästa torsdag framtill den 14:e april, uppger Ekot.

”För tidigt att säga hur vi påverkas”

Men hur 2300 anställda i Olofström berörs är oklart.

– Vi har precis fått beskedet och det är för tidigt att svara på vad konsekvenserna blir för fabriken i Olofström. Att vi ska stänga nästa torsdag är ingen information jag har i nuläget, säger Andelko Cituljski, kommunikationschef Volvo Cars Olofström.

Han menar att behovet av leveranser till Kina kan göra att delar av verksamheten i Olofström måste vara igång.

– I Kina börjar man återgå till en normalläge och det gör att det det är för tidigt att säga hur vi påverkas. Hela coronasituationen är naturligtvis tråkig men jag är samtidigt glad att jag arbetar i ett företag som sätter hälsan och tryggheten först, säger Andelko Cituljski.

Ett besked om fabriken i Olofström omfattas av produktionsstoppet kommer under nästa vecka.

2300 anställda på fabriken i Olofström berörs av beskedet att Volvo Cars stoppar produktionen i Sverige. Foto: SVT/Erik Alfredsson

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Blekinge

Mer i ämnet