Femåriga Linnea Nordström fick cellbehandling mot sin hjärntumör i Mexiko tillsammans med sin familj. Foto: Privat

Linneas familj har fått hoppet tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

Femåriga Linnea Nordström från Karlskrona och hennes familj vågar hoppas igen. Efter den andra cellbehandlingen av tumören i hjärnan, som utförts i Mexiko syns redan en förbättring.

SVT Nyheter Blekinge berättade i februari om Linnea Nordström. Efter en tids återkommande huvudvärk och efterföljande operation visade det sig att flickan led av den ovanliga och aggressiva tumörsjukdomen DIPG i hjärnan.

Familjen vädjade via internet och sociala medier om bidrag för vård utomlands och 1,9 miljoner kronor samlades in på två dagar. Pengar som då var tänkt skulle bekosta dyr specialistvård i England.

Läs mer: Pappan efter enorma stödet: ”Oerhört tacksamma”

Avslag i London

–Vi åkte till London och fick då beskedet av läkarna att Linnea inte passade för vården som erbjöds där. Det var ett fruktansvärt besked, säger pappa Kristoffer Nordström.

Men han hade en reservplan.

­– Jag visste att det fanns liknande vård i Mexiko och på den vägen är det, säger han.

Sedan en tid tillbaka finns familjen på plats i Monterrey och Linnea har nyligen fått sin andra behandling mot cancern.

”Vi är i alla fall hoppfulla på ett sätt som vi inte varit tidigare”, säger Linneas pappa Kristoffer Nordström. Foto: Privat

Har minskat i storlek

Enligt Kristoffer Nordström visar nya röntgenbilder att tumören minskat i storlek. Eftersom behandlingen sker i närområdet av tumören far inte Linnea illa av behandlingen.

– Den fungerar alltså som vanlig cellbehandling. Hon mår fantastiskt fint efter omständigheterna och vi som familj mår helt okej just nu, säger Kristoffer Nordström. Att Linnea mår så pass bra underlättar för oss alla.

Familjen känner nu hopp.

– Läkarna här talar i termer av att både behandla, men också bota sjukdomen. Vi är i alla fall hoppfulla på ett sätt som vi inte varit tidigare, säger Kristoffer Nordström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.