Foto: SVT

10-årsjubileum för gratisfestivalen Granny goes street

Uppdaterad
Publicerad

Gratisfestivalen, eller sommarens sista festival som arrangörerna själva uttrycker det, släpper fler av höstens akter. I år har festivalen dessutom ett jubileum i ryggen att förvalta.

Igår avslöjade arrangörerna att Solitary Moan, Syster Sol och Oil My Member är de senaste bokade akterna som ställer sig på Granny goes streets scen den 2 september.

Att det är en gratisfestival som lockar familjer, ungdomar och barn är ett signum menar Falu kommun som är arrangör. Att vara gratis är något som känns viktigt.

Dalarna – Granny goes street

– För oss är det enormt viktigt att festivalen ska ha fri entré. Alla ska ha råd att gå. Dagtid är målgruppen barn och familj och senare på eftermiddagen/kvällen riktar vi det mot ungdomar och vuxna, säger Per Staffas som är samordnare för evenemanget.

Fler artister redan bokade

Tidigare bokade artister är bland andra Magnus Carlsson från Weeping Willlows, Mariette, Tensta Gospel Choir och David Rönnegård med band. Från Falun spelar bland andra The Sensitives och Marigold från Falun/Borlänge.

– Vi är mycket stolta att ha lyckats få Magnus Carlson till årets festival. Han är just nu en av Sveriges absolut hetaste artister. Hans vårturné säljer ut i alla städer just nu, berättar Per Staffas.

– Vi jobbar också ständigt med att försöka få festivalen jämställd. Vi hoppas och tror att vi kommer nå det i år, det är stor konkurens om de kvinnliga akterna.

LÄS MER: Granny Goes Street – succé, fylla och sexuella ofredanden

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Granny goes street

Mer i ämnet