• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Festivalens facit: Åtta anmälningar om sexofredande

Uppdaterad
Publicerad

Granny goes street-festivalen i Falun har hittills genererat åtta ärenden rubricerade som sexuellt ofredande.

Inför gratisfestivalen Granny Goes Street inleddes en kampanj under namnet ”Det där är inte OK” i samarbete med Falu kommun, polisen och skolan. Detta för att förhindra sexuella ofredanden. Besökare uppmanades bland annat att filma gärningspersoner och våga anmäla när man blivit utsatt för brott.

Nu har polisen sitt facit efter festivalen: åtta anmälningar om sexuellt ofredande har kommit in – hittills.

Dalarna – Granny goes street

– Ja, utöver de tre ärenden som har anmälts tidigare i helgen så har det tillkommit flera fall, säger Stefan Dangart, polisens presstalesperson, till SVT Nyheter Dalarna.

Polisen håller förhör

Bland ärendena finns bland annat ett fall där målsägande är en flicka som enligt anmälan ska ha blivit antastad av flera gärningsmän.

Utredning pågår genom förhör med personer som kan tänkas veta något om händelserna, uppger Stefan Dangart.

Ingen person har gripits och ännu finns ingen misstänkt för brotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Granny goes street

Mer i ämnet