– Halland har haft lite intelligentare befolkning med moderatstyre en längre tid, så därför har de mer pengar i kassan. Dalarna har en tom kassa att ta ifrån och det måste vi ha respekt för, säger Ulf Berg (M). Foto: SVT

1 000 kronor i extra julklapp till regionanställda

Uppdaterad
Publicerad

Alla som är anställda vid Region Dalarna den första december och som var verksamma under perioden första april till den sista maj föreslås få en extra julklapp på tusen kronor, före skatt, vid löneutbetalningen i december som tack för insatserna under pandemin.

– Julgåvan ska ses som ett tack från dalfolket för de insatser som medarbetarna har gjort och är för de patienter som drabbats av covid-19, säger regionstyrelsens ordförande Ulf Berg (M).

Förslaget som föreslås finansieras med pengar från Regionstyrelsens utvecklingsmedel väntas antas på regionstyrelsens arbetsutskott under onsdagen.

Coronaviruset i Dalarna

Men oppositionen är kritisk.

– Jag tycker det är för fjuttigt, säger oppositionsrådet Elin Norén som tycker att regionen ska använda bidrag som regionen fått av regeringen till att åtminstone ge 5 000 kronor och nå samma nivå som Region Halland.

– Hade de skött ekonomin under 92 år så hade vi haft mer pengar, svarar Ulf Berg (M) på kritiken och fortsätter:

– Vi hade en annan plan från början, men eftersom vi är så många så hade det blivit en EU-upphandling för att kunna få till den julgåva som vi hade idéer kring, så det var upphandlingreglerna som satte stopp, så då valde vi det här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet