Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Himlen tog jättelång tid att lägga men det var det värt” – se ett av Emmas favoritpussel och hör vad det är hon gillar med att lägga pussel. Foto: Ann-Louise Julin/SVT

19-åriga Emma Westerlund i Borlänge lägger pussel varje dag: ”Skön egentid”

Publicerad

Emma Westerlund började lägga pussel för ungefär ett år sedan och fastnade för det direkt. Sedan dess lägger hon pussel varje dag, och alla ramas in vilket har gjort att det blivit en gedigen samling.

– Det varierar lite från dag till dag men jag pusslar ungefär minst en timme om dagen.

Emma Westerlund fick upp ögonen för pussel när en kompis till familjen höll på att lägga ett.

– Jag blev fast på en gång och började lägga själv. Det är skönt att ha som egentid och man kan lyssna på musik under tiden.

Lägger mest 1000-bitars

Hon har lagt närmare 40 pussel under den tiden hon har hållit på, mestadels 1000-bitars. Hon använder gärna pusselmatta så att hon kan ta med sig det även när hon reser bort.

– Jag gillar Disneymotiv och kända konstverk. Men jag har också lagt motiv från serier som jag gillar, som Stranger Things. Det blir ju en fin dekoration som man har gjort själv och kan sätta upp på väggen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.