Peace & Love i Borlänge firar 20 år

Uppdaterad
Publicerad

I år firar Peace and Love 20 år. Ett tag Sveriges största festival. Men efter konkurs och stora skulder har man fått börja om. Festivalen är mindre idag, men fortfarande ett återkommande inslag om somrarna i Borlänge.

2013 gick Peace & Love i konkurs, då rapporterade tidningen Aftonbladet att festivalen hade skulder på totalt 75 miljoner kronor. Jesper Heed, grundare och före detta VD för festivalen, uttryckte då en stor besvikelse över beskedet om att festivalen skulle ställas in och att konkursen var ett faktum.

– Vi tog oss vatten över huvudet, sa Jesper Heed då.

I april i år kom beskedet om att grundaren inte kommer att företräda festivalen i framtiden.

Från nergång till uppgång

2014 startades festivalen försiktigt upp igen. Och nu går det bara bättre och bättre för festivalen. Förra året, 2018, kom ungefär 2000 fler besökare än 2017. I år har festivalen funnits i 20 år – det firas med uppträdanden av eftertraktade band och artister. Bland annat kommer DJ-duon Rebecca & Fiona att uppträda under fredagskvällen/natten till lördag.

Starta klippet för att höra eventansvarige om årets Peace and Love och vad festivalen står för.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.