Leksand vände och vann 2016: Här är Kenneths legendariska segerjubel

Uppdaterad
Publicerad

Modo ledde med 3-1 mot Leksand och chanserna att ta sig upp i SHL såg ut att vara långt borta. Men så vände Leksand och vann – en seger som orsakade ett legendariskt segeljubel från supportern Kenneth Karlsson.

De senaste åren har Leksand gett sina fans en nervpers. Flera gånger om. Våren 2016 kämpade Leksand mot Modo om en plats i SHL. När Leksand säkrade platsen visste jublet inga gränser i Tegera arena där supportrar samlats för att titta på bortamatchen mot Modo på storbild.

”Många har hört av sig”

SVT Dalarnas klipp med Kenneth Karlsson fick stor publik.

– Väldigt många har hört av sig via mail och på facebook och det är skoj att så många är positiva till mitt uttryck där på arenan, sa Kenneth Carlsson i Leksand en vecka efter vinsten.

Under fredagen kan Leksand åter knipa en plats i SHL efter två säsonger i Hockeyallsvenskan när den femte av sju matcher spelas i daladerbyt mot Mora.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.