Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Kommer aldrig att bli som förr – men vi jobbar på att få till något bra” – Följ med när Lina Kihlmark för första gången får se förödelsen på nära håll. Foto: Jennifer Howgate/SVT

Första besöket efter branden på dansbanan i Söderbärke: ”Kusligt att se”

Uppdaterad
Publicerad

Tre veckor har gått sedan dansbanan i Söderbärke i Smedjebackens kommun brann ner till grunden. Nu har polisens avspärrningar tagits bort – och parkföreningen har redan planer på en ny dansbana.

– Vi hoppas komma igång med bygget så snart som möjligt, säger Lina Kihlmark på föreningen Söderbärkeparken.

Den tekniska undersökningen är precis avslutad och branden är ett försäkringsärende för kommunen som beslutar om dansbanans framtid.

Samlat in 270 000 kronor

Men för den ideella föreningen Söderbärkeparken är det självklart att banan ska byggas upp igen. Tack vare bybornas engagemang har redan 270 000 kronor samlats in och tanken är att börja med att bygga en provisorisk dansbana.

Hoppas att kommunen bygger på nytt

Förhoppningen är att den ska vara på plats någorlunda redan i sommar, om de får bygglov.

– Den kommer vara ett fullgott alternativ, sen är naturligtvis vår högsta önskan att kommunen bygger upp den gamla dansbanan. Det är nog möjligt, men det kommer ta tid, säger Lina Kihlmark, på föreningen Söderbärkeparken.

Det är fortfarande oklart hur branden startade, den utreds som mordbrand men ingen missänkt finns i ärendet.

”Jag har inte varit här sedan det brann” – Följ med till Folkets park, i videon, där Lina Kihlmark går runt och tittar på förödelsen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från branden som ägde rum den 19 april. Foto: Johan Hallgren/Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.