• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Kan knappt hålla sig från att gråta” – Lina Kihlmark på föreningen Söderbärkeparken berättar om vad dansbanan betytt och om känslorna efter branden. Foto: Niko Ago/SVT

Sorg i Söderbärke efter branden i Folkets park – ”Det är jättetragiskt för bygden”

Uppdaterad
Publicerad

En epok går i graven när dansbanan i Söderbärkeparken totalförstörts i en brand. Planeringen för sommarens evenemang i parken var precis i hamn, men nu får föreningen helt tänka om.

– Det är jättesorgligt, säger Lina Kihlmark på föreningen Söderbärkeparken.

Dansbanan i Söderbärke-parken invigdes 1915. Dansbanan och parken renoverades 1970 och utsågs till ”Årets folkpark” 1971.

I bygden är många påverkade av branden och ledsna över att dansbanan som kallats ”Pärlan vid Barken” är totalförstörd.

I videon: ”Kan knappt hålla sig från att gråta” – Lina Kihlmark på föreningen Söderbärkeparken berättar om vad dansbanan betytt och om känslorna efter branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.