Det var i november som en man i Falun sköts i bröstet och fick allvarliga skador. Foto: SVT, Sandra Lind

37-åring sköt man i bröstet – döms till åtta års fängelse

Uppdaterad
Publicerad

I dag kom domen mot den 37-årige man som stått åtalad för mordförsök efter en skottlossning i Falun förra året: 37-åringen döms för försök till dråp.

I november förra året sköts en man i 30-årsåldern vid Pilparken i Falun. Mannen sköts med två skott, varav ett skott träffade honom i bröstet och orsakade svåra skador.

Den 37-årige mannen häktades i november misstänkt för mordförsök och åtalades för brottet i juni.

Man skjuten i centrala Falun 2017

Mannen döms nu till åtta års fängelse för försök till dråp. Han döms även för grovt vapenbrott och ringa narkotikabrott.

Menar att han handlat  i nödvärn

37-åringen själv erkänner att han skjutit ett skott mot 30-åringen men menar att han handlat i nödvärn och inte haft uppsåt att döda mannen.

En 36-årig man som till en början anhölls misstänkt för inblandning i skottlossningen men sedan släpptes, döms till två månaders fängelse för vapenbrott, ringa vapenbrott och ringa narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Man skjuten i centrala Falun 2017

Mer i ämnet