• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Under tisdagen häktades en man för mordförsök på den man som sköts i Falun förra veckan. Foto: Sandra Lind/Bengt-Erik Busk

Man häktad misstänkt för skottlossning i Falun

Uppdaterad
Publicerad

I dag häktades en 36-årig man misstänkt för mordförsök efter skottlossningen förra veckan i Falun.

Tre personer – två män och en kvinna – har suttit anhållna misstänkta för inblandning i skottlossningen i Falun i torsdags kväll då en man i 30-årsåldern blev nedskjuten.

I eftermiddags hölls häktningsförhandlingarna. En 36-årig man häktades på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. De andra två släpptes, men är enligt kammaråklagare Kristofer Magnusson, fortsatt misstänkta för inblandning i skottlossningen.

Man skjuten i centrala Falun 2017

– Men tingsrätten fann inte att det fanns tillräckliga skäl för häktning, säger han.

Den skottskadade mannen blev allvarligt skadad och han vårdas på Akademiska sjukhuset i Uppsala och har ännu inte kunnat höras av polisen.

De tre som suttit anhållna greps natten till lördag och var från början misstänkta för andra brott, men under utredningsarbetet kom de även att misstänkas för skottlossningen i Falun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Man skjuten i centrala Falun 2017

Mer i ämnet