Petter hoppas vara framme i Umeå på fredag, efter att ha skidat 60 mil. Foto: SVT Design

Åker 60 mil på skidor för Musikhjälpen

Uppdaterad
Publicerad

Strax före 05.00 på måndagsmorgonen lämnade Petter Myhlback hemmet i Bjursås utanför Falun för att ta sig upp till Umeå – på skidor. Anledningen är en insamling till Musikhjälpen som startar idag.

– Det blir ungefär 60 mil på mindre vägar och skoterleder. Det blir ungefär 60 mil på 4 eventuellt 5 dagar, vilket tok va? säger Petter Myhlback som har ett förflutet som längdåkare på hög nivå.

Till sin hjälp har han två arbetskamrater som kör en servicebil, men allt som behövs för att underlätta färden. Förutom flera par skidor och stavar finns rullskidor, mat och kläder.

Musikhjälpen Umeå

I Umeå på fredag

Första etappen går från Falun till Alfta. Vidare till Hassela, sen blir det en övernattning i Bollstabruk och en i Björna. Om allt går som planerat räknar Petter med att nå Rådhustorget i Umeå på fredageftermiddag, där Musikhjälpen pågår. 

– Man får ju dela upp det i olika etapper. Går det bra idag så tror jag att det kommer att gå bra och att jag kan nå målet i Umeå, säger Petter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Musikhjälpen Umeå

Mer i ämnet